Inici · Arxiu · Àlbums · Enllaços · Contacte

Bon Sant Sebastià!

(Opinió)

mado-llucia, 19 Gener, 2011

I bon passat Sant Antoni, que les vacances de Nadal ens han dormit al blog! A diferència de Madò Llucia, que sospit que no s'ho perdrà, jo avui vespre no podré gaudir de plaer les festes de Sant Sebastià degut a un esquinç de turmell que encara em dóna els seus darrers dies de branca.

Enguany, com sempre, música i més música; un collage d'espectacles defineix pràcticament les festes de Sant Sebastià, com ens té avesats l'ajuntament any rere any. La ballada hi segueix present i muda un altre pic de plaça: enguany la trobam a la plaça Major, on podrem escoltar els grups Caliu i Xaloc a partir de les vuit del vespre.

Menció especial per a la ballada, com sempre, perquè és del que més ens agrada als balladors -clar-, però en un dia com avui no només això. És especial perquè la gent que passarà per aquesta plaça avui, trobarà l'espectacle no només sobre l'escenari, sinó també al trespol i de la mà del poble, i millor espectacle que aquest no el pot pagar l'ajuntament.

Per una banda, crec que és un honor per als mallorquins que davant la força i la condició actual del ball de bot, des de fa anys l'ajuntament no tengui dubtes d'omplir una de les places d'aquest goig durant les festes del patró de Palma. En mode nostàlgic podria dir que és de quaque manera un petit reconeixement més a tots aquells que durant les darreres dècades han fet que el nostre ball, en lloc de minvar, cresqui.

Dit això, no tot són gencianes i violes: entre les ballades, no sol ésser la de Sant Sebastià la meua preferida. No és mai el grup, ni és la manca de festa... Com ja ho comentàvem l'any passat, és la presència excessiva de gent pels carrers de Palma. Això no tendria per què ésser una nosa, però a la pràctica ho esdevé.

El públic espectador que es menja l'espai de la plaça, gent que passeja per enmig dels rotlos sense gens de respecte, gats que s'acoplen al bal fent-ne befa... El panorama es traduïs l'any passat en colzades i incomoditat, amb balladors que arribaven a ballar darrere l'escenari, sentint-ho tot fatal, per poder, mínimament, ballar.

Des del meu punt de vista, no crec que les coses hagin canviat d'un any a l'altre. Perquè per arreglar-les, primer de tot l'organització (l'ajuntament) ha de reconèixer que existeix aquest problema. Llavors, podrà plantejar-se com actuar per poder-ho corregir.

Segur que hi hauria solucions pràctiques. Tanmateix, tot i utòpica ara per ara, la millor seria que el ball de bot fos realment conegut, estimat i aleshores respectat per tots els ciutadans de Palma. Partint d'això, les coses serien molt més senzilles d'optimitzar.. esperem que l'ajuntament hi posi qualque any de la seua part, de la mateixa manera que vetlen perquè el correfoc es puga fer bé i en seguretat.

del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Subscripció: RSS 0.90 · RSS 1.0 · RSS 2.0 · Atom · Comentaris recents
Powered by LifeType - Design by BalearWeb