Inici · Arxiu · Àlbums · Enllaços · Contacte

Sobre el llibre de Manel Martorell i el teatre Mar i Terra

(Cultura popular), (Opinió), (Concerts)

mado-llucia, 02 Desembre, 2010

Bon dia lectors,

aprofitant el meu mal estar he pogut acabar de llegir el llibre que ens ha regalat el nostre amic Manel en record de l'obra d'en Toni.

La meva intenció era escriure un article sobre com va anar la presentació, no obstant altre gent ja va comentar la feta, com en Potti i el diari Balears .


Si més no,

m'agradaria comentar que em va encantar la idea improvisada de fer dues sessions. Feia més d'una hora que voltava per la meva barriada recordant amb mu mare els nostres orígens. De fet havíem vist sortir a tots els artistes que anàvem a fer una cervessa. Quan faltava un quart per a la presentació decidirem entrar i ja era ple! M'imaginava que hi aniria gent però no en tenia ni idea de la capacitat del teatre.


From Al-mayurqa
From Al-mayurqa
Em va fer molta gràcia i il·lusió de què fos al Mar i Terra. Durant tota la meva infància havia passejat per aquella plaça on el meu conco hi tenia sa barberia. Sabia que allà hi anaven a escola ses meves cosines. A la meva adolescència vaig “re-aprendre” a ballar amb na Neus Olmeda a les sales de l'església de Sant Magí, allà també vaig assajar amb sa banda durant molts d'anys, fins i tot hi he fet més d'un concert dins el temple. I mai havia sentit anomenar que aquella façana tapiada amb maons hagués estat un teatre. Sé que el meu padrí Ramon, que nasqué al carrer de Pursiana, anava a cantar a s'Arraval, i que Santa Catalina no tenia un cine, en tenia dos! Però del teatre mirau si fa estona que no se'n sabia res. La veritat es que és tot un encert aquesta reforma.


From Al-mayurqa

La presentació fou tot un èxit. La primera sessió ens la comenta en Potti  ja que noltros assistirem a la segona. Tenguérem l'avantatge de què es pogué allargar més. Tot eren alabances, de'n Xurí a en Biel, de'n Biel a en Manel i de tots a en Toni. Va ser molt emotiu. I es que amb tots els personatges que hi havia dalt del cadafal no podia ser d'altre manera. En Manel, ja per segona vegada va presentar el llibre i llavors donaren pas a la glossa musicada. Mirau, preferesc que vegeu aquests vídeos ja que queda ben reflectida la qualitat de la feina que fan aquests tres joves. I m'agradaria remarcar que en Xurí te un cap que es mereix un trono! Per l'amor de Déu quines glosses més llargues, complicades i encertades!

 

 


Del llibre volia comentar que és una feina feta amb cura i detalls que més d'un no coneixíem d'en Toni. Si abans l'estimàvem, ara ja és més que una admiració a la seva obra i persona. Ara, tal i com en Toni hagués volgut, tenim a l'abast les partitures, per poder-lo recordar i sonar tot el que vulguem. Coincidir amb persones com en Toni, no és tothom que en pugui presumir. La nostra feina és recordar i difondre els seus ideals.

 

From Al-mayurqa

del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Comentaris

 

Re: Sobre el llibre de Manel Martorell i el teatre Mar i Terra

Miquel Carbonell | 02/12/2010, 17:32

Gràcies, per les teves paraules, nit veritablement emotiva, gran resposta del públic i gran treball per a la divulgació de l'obra musical de Toni Roig.
Mentre ell segueixi viu en els nostres pensaments, no ens haurà deixat del tot.

 

Re: Sobre el llibre de Manel Martorell i el teatre Mar i Terra

Pere Joan | 11/04/2011, 10:59

Gràcies , molt bon article, ben fet i de cor, com diu en Miquel Carbonell,, segueix viu en els nostres pensaments. Visca la nostra Cultura i Visca els Països Catalans!

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Subscripció: RSS 0.90 · RSS 1.0 · RSS 2.0 · Atom · Comentaris recents
Powered by LifeType - Design by BalearWeb