Inici · Arxiu · Àlbums · Enllaços · Contacte

Un insult als mallorquins

(Concerts)

mado-llucia, 13 Octubre, 2010

Si al rei en Jaume li haguessen pogut predir que, tanmateix, Mallorca es rendiria a Castella, segur que li hauria sabut greu. Ara, si li haguessen dit que farien homenatges a la seua persona i gesta fent gala i honor de la simbologia espanyola a mode de befa, potser ara mateix tornaria a la vida de l'ensurt.

Ahir vaig assistir al patètic circ que en Carlos Delgado munta cada any per setembre, quan es commemora el desembarc de les tropes d'en Jaume I a Mallorca a la costa del seu Municipi, a Santa Ponça. Aquest acte, que fins a l'any 2003 es tractava d'una commemoració condreta i fidel a la història real de Mallorca,  d'ençà que en Delgado és batle s'ha convertit en un insult als mallorquins i a la seua història.

El discurs plenament en castellà -a excepció dels mots folklòrics de rigor-, la presència de l'himne espanyol, i uns continguts que no hi toquen, han estat aquests darrers anys els ingredients d'aquesta commemoració.

Enguany, en Delgado no l'ha poguda fer més grossa; el convidat a fer de pregoner de les festes no ha estat altre que Álvaro Middelman... sí, el director  d'Air Berlin a Espanya i Portugal, un home que va pel món dient que el català no serveix per res i que el castellà és una llengua oprimida a Mallorca (sic!). Pot parèixer un acudit, però ahir aquest home va centrar el seu discurs en la crítica a aquells que utilitzen l'ecologisme amb finalitats polítiques (sic one more time)... perquè clar, el ferotge extermini del sentit d'aquesta festa no té res a veure amb interessos polítics.

Coneixent el tarannà que havia agafat aquest acte oficial i sabent que enguany hi assistiria aquest personatge, un grup de joves d'arreu de l'illa avergonyits de tot plegat varen decidir organitzar una siurellada per boicotejar aquest insult a la nostra història i dignitat nacional. I encara no sé si riure o plorar: allà ens trobàrem amb una presència policial desorbitada i amb la privació de l'accés (es tracta d'un indret a l'aire lliure) a gent susceptible de poder siular el batle i el seu particular pregoner, argumentant que s'intentava fer una manifestació no convocada oficialment.

Un dels manifestants ho va dir ben clar a un policia: no érem cap manifestació, sinó ciutadans que amb tot el dret del món volíem assistir a l'acte, aplaudir el que ens agradàs i siular tot allò que no, mentre el batle calvianer utilitzava les forces policials (d'una forma no gens ètica i hauríem de veure si legal o no...) per blindar els seus interessos polítics.

Vaja, si heu d'aplaudir els defensors d'Espanya, entrau, si heu de criticar-los, quedau a fora. Benvinguts a la democràcia de Carlos Delgado.

del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Comentaris

 

Re: Un insult als mallorquins

Siurell | 11/09/2010, 16:15

realment trist... però això és el que ens trobam sovint.

 

comentari

xiscoguari | 12/09/2010, 09:30

jo com a calvianer que sóc, això que contes no me sorpren gens.
Abans sempre anava al desembarc, i a l'ofrenda floral a la creu, però el primer any que va ser batle hi vaig anar, i vaig dir una i oli, així que fins que no se'n vagi no hi aniré, per què per anar-me'n enrabiat, m'estim més entretenir-me per altres bandes.

 

No al folklorismes estantissos

Cultura amb futur | 18/09/2010, 12:47

A nen Delgado li agraden els balls de vestit de pages, el floklore estentissoi i de foto que tant agraga a aquesta ronya cronica que sou les agrupacions folkloriques. Fora tant de pagesum de postal.

 

Futur amb Cultura

Miquel fabioler | 29/09/2010, 07:14

Trob aquest darrer comentari de "pixat fora des test", viu i deixa viure. Hi ha agrupacions que fan una feinada de recerca i dignificació de la cultura popular,... o ho intenten malgrat es boicot de s'ajuntament.

A Calvià no volen ni veure gent vestida a l'ample... s'estimen + veure vestits de flamenca, ho dic xq ho visc des de Calvià.

 

tens tota sa rao.

xiscoguari | 03/10/2010, 10:07

miquel, hi ha gent que està en contra de les agrupacions, casi sempre es gent que no sap ballar gaire, i que mai els agafarien a una agrupació per fer mostres.
A jo m'agrada la meva cultura, i estic encantat de poder-la "mostrar" a qui la vulgui veure.
També convendria recordar, que si el ball és viu, és en part gràcies a les agrupacions i a la seva tasca durant el temps de la dictadura de mantenir el ball viu.
Cagondell un poc de respecte! mem si s'olor d'estantis que sentia el del comentari era olor a tancat?

 

Re: Un insult als mallorquins

Siurell | 03/10/2010, 18:00

El que més m'agrada de les mostres és la riquesa que mostren en la indumentària, ja que com bé a dit en Miquel Flabioler hi ha gent que fa una bona recerca.
Record un dia visitar la possessió d'Es Calderers i veure a una vitrina rebosillos amb bocinets de miralls. Si ara en féssim un així se cert que ens dirien de tot.

 

Col.laboradors a sou

Qui t'ha vist... | 05/10/2010, 15:19

i no trobau que agrupacions com musica nostra (amb enPep toni Rubio que va de supernacionalista)no haurien de tocar tant per en Delgado i menjar tant de la seva ma???

 

es collons...

xiscoguari | 05/10/2010, 20:19

no, jo no trob que sonin per en delgado, sonen per la gent que els va a veure i a ballar amb ells.

 

Re: Un insult als mallorquins

Hipòcrita | 06/10/2010, 20:55

He vist a més d'un xeremier súper "indepe" sonar i saludar molt amigablement a na Cirer en el seu temps...

 

me pareix increïble

xiscoguari | 07/10/2010, 13:17

resulta que si ets d'esquerres o xeremier no pots tenir amics de dretes? vaja un doi! jo som d'esquerres, i conec a gent de dretes, militants del partit popular que me cauen 100.000 vegades millor i que són molt més oberts que alguns que se que comparteixen gran part de les meves idees.

 

per quatre euros fer d'hipocrita

Vergonya cavallers, vergonya | 13/10/2010, 23:47

sí és ver, en pep toni Rubio vinclades reverencies a en Delgado per quatre pessetes a Calvià

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Subscripció: RSS 0.90 · RSS 1.0 · RSS 2.0 · Atom · Comentaris recents
Powered by LifeType - Design by BalearWeb