Inici · Arxiu · Àlbums · Enllaços · Contacte

De sant Agustí a la Beata i arribant a sa fira des Meló

(Grups), (Dimonis), (Concerts)

mado-llucia, 02 Setembre, 2010

S'acaben les festes? Aquest setembre encara n'hi ha.

La ballada de Sant Agustí sempre té gent, i això que hi havia molta competència aquell dia. Un bon grapat de fandangos per part de S'estol i un altre de mateixes dels d'Abeniara. Al dia següent s'acabaven ses festes. Els felanitxers ho celebraven durant tot lo dia, i al vespre hi havia el correforc i la “verbena”. El correfoc enguany me va semblar molt llarg, moltíssima pòlvora i molt espectacular sa veritat. M'hagués agradat estar amb els dimonis botant. Però aquesta vegada vaig tenir una perspectiva molt diferent i interessant. Havia fet altres preventius amb Creu Roja, no obstant no tan gros com aquest. Va haver cremades, espires que travessaren la roba i part de sa pell d'un infant, gent que usava cartrons per tapar-se. Què no han pensat que es cartró pren? Trop que encara manca molta, però molta consciència a la gent que va a les festes. Llavors hi ha queixes de què les normatives europees volen llevar els correfocs... Si es que la gent va com va. Per anar a un correfoc s'ha d'anar tapat amb cotó! Malgrat faci calor! Segurament les recomanacions per evitar accidents estaven anunciades a qualque banda però va ser suficient? És suficient posar-ho a la llibreta de les festes? No ho dic només per aquest, sinó per a tots els correfocs que s'organitzen.

La “verbena” va estar molt animada amb els grups que sonaren, hi havia una gentada! De fet, hi va haver més gent a les 5 des de matí que no a les 11 del vespre... Jo pensava me pegaria sa son i m'avorriria, no obstant allà a l'esquerra del cadafal, no aturava d'entrar i sortir gent. I és trist tot el que és veu. M'agradaria proposar un tema de debat, és necessari beure per passar-s'ho bé? Aquí tornam al tema què ja parlàrem. Perquè no només es beu, s'arriben a fer desastres.

Canviant de tema per complet, a nit a Santa Margalida va ser gros, si més no, aquesta festa va ser molt més sana. Serà que no es fa exercici ballant una jota amb en Jaumet, “cristo amb pél!” Ni una sessió d'una hora d'aeròbic! Ahir en faltaven ben pocs de balladors de sempre, vaig riure pes colzes! No vull repetir-me i dir el de sempre: bon trespol, plaça ample... perquè tothom coneix aquesta ballada, i sa música i sa companyia fan que el vespre surti perfecte.

Aquest cap de setmana, malgrat hi hagi altres ballades, entre elles la presentació del disc Punt i seguit de Caliu, hi ha sa Fira des Meló a Vilafranca, on hi visc de fa uns mesos. M'emprenya molt que hi hagi dues ballades al mateix temps que hi voldria ser, però ja m'ha passat tantes vegades que m'hi he arribat a avesar. Jo no sortiré de la vila qui vulgui venir aquí serem ballant amb Abeniara i llavors gaudint del personatge més conegut del poble.

Bones festes!

del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Comentaris

 

polsereta

Albert | 07/09/2010, 11:56

Per cert! es va trobar després de la ballada de Caliu a Ses Voltes, una POLSERETA en terra.. de qualque balladora suposam. És una cadeneta daurada amb pedretes de color verd. Si és de qualcú la tenen a l'Ajuntament... participació ciutadana ( tel. 971 22 59 02 - Ana Arguimbau). Sort!
PERDONAU que utilitzi aquesta via...

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Subscripció: RSS 0.90 · RSS 1.0 · RSS 2.0 · Atom · Comentaris recents
Powered by LifeType - Design by BalearWeb