Inici · Arxiu · Àlbums · Enllaços · Contacte

Sant Bernat one more time

(Ballades)

mado-llucia, 20 Agost, 2010

Si és que cada any parlam de la ballada de Sant Bernat a la Real... però és que fa conversera, perquè és possiblement una de les festes populars (o la que més) que més importància atorga al ball de bot; d'ençà que tenc memòria, cada any dos dies seguits de ballada... i potent.

Ahir el cartell era per no perdre-s'ho: Es Revetlers, Carumbau i Herbes Dolces. Grups ben bons i diversos, des de l'aire més clàssic dels primers fins a l'estil inconfusible dels darrers. Si l'any passat Carumbau es trobaren amb el pastís de tancar una ballada en un horari de ja molta de son, enguany han estat una mica el plat fort, tocant enmig dels altres dos grups i diria que més estona.

Foto: dbalears.cat

I quan el cartell és així de potent, sota el cadafal què hi ha? Una gentada! Just arribar-hi uns al·lots de l'organització hagueren de llevar l'escala d'accés al cadafal del mig de la pista (però qui és l'il·luminat que l'havia posada allà?) per a posar-la a un lateral. I donaren una mica d'aire, però ahir -i això que la plaça és llarga- no hi havia qui hi cabés!

Jo vaig acabar fent rotlo ben al fons, on els balladors no havien gosat encara envair pista, i així poder instruir una mica els meus deixebles particulars sense colzades, això sí: tanmateix tot d'una hi tenguérem un bon rotlo de gent que vegé que allà ballàvem amples! Finalment un goig, ballar amb bon trespol i amb espai; massa enfora, sí... el punt negre és que des d'allà la música se sentia fluixa i tot, però en fi.

I avui, pels qui no en tengueren prou... més i més canya! Hi sonaran Balladors de Lluc i Tramudança, uns bons convidats per cloure una bona festa. Poster l'expedició barcelonina, que encara circulava per aquí ahir vespre, voldrà gaudir-ne avui també.

Qualque any (i faig autocrítica) no estaria malament que miràs de gaudir un poc més de la resta del programa de festes de Sant Bernat, perquè segur que paga la pena; au idò, queda pendent per a l'any qui ve!

del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Subscripció: RSS 0.90 · RSS 1.0 · RSS 2.0 · Atom · Comentaris recents
Powered by LifeType - Design by BalearWeb