Inici · Arxiu · Àlbums · Enllaços · Contacte

I el correllengua passà per Petra

(Ballades), (Cultura popular)

mado-llucia, 11 Maig, 2010

Just su ara he trobat el moment per escriureu-vos estimats lectors.

Com sol passar als actes que organitza l'Obra Cultural Balear o els Joves per la Llengua, els horaris i els llocs solen ser molt molt orientatius. La ballada començà quasi una hora després del que estava previst i per donar-li més emoció al capvespre en darrer moment es va canviar el lloc de la ballada. Ens vàrem arribar a marejar per mor dels voluntaris i organitzadors de l'acte. Uns deien a les 18h, altres a les 19h, altres a les 21h, primer a de vora l'estació, llavors a la plaça...

no s'aclarien. Com no, la ballada es va fer a la plaça menys adequada per a l'ocasió havent una esplanada ben grossa davant el cadafal del concert nocturn. Un monument, faroles, pasteres, paperines i molta gent en poc espai. No hi podia haver més coses a aquesta plaça de Petra. No és el millor lloc per ballar. Hi va haver balladors que ni vaig veure durant tot el ball perquè resultava que ballaven a un carrer de devora!

Bé, com sempre: per què no milloren aquest aspecte d'una vegada? És un misteri, però el que sí que podem afirmar és que és molt trista l'actitud d'aquestes entitats, que haurien de ser tot un exemple en la defensa del nostre ball com a part de la nostra cultura i cada vegada que ho proven pareix que se'n volen riure dels mallorquins, ja sigui amb actuacions ridícules de mitja hora i tallades per l'organització a mitjan jota o triant un lloc més inapropiat impossible.

La ballada en sí, va anar molt bé, ens alegrarem de veure i escoltar a na Miquelina la qual va agrair als “substituts”de l'altre vespre a Montuïri la seua participació. És curiós com Música Nostra mou balladors de tota l'illa, et trobes gent de totes les escoles. En “ramellet” (ja li ha quedat el malnom) va tornar a cantar, però aquesta vegada juntament amb la veu del grup.

De la resta de la festa podem dir que la trobada d'escoles mallorquines va tenir bastant de públic que va gaudir dels tallers que hi havia pels menuts i de l'actuació de cucorba, dels quals vaig trobar que s'actualitzen amb el temps ja que no fan totes les cançons que jo sentia quan era petita, va ser curiós.

Del concert poc puc dir ja que malgrat em volia quedar, al dia següent, en bon diumenge sa madona feia feina i no me convenia fer tard. Vaig sentir rumors de què un grup no sonaria, voltros en sabeu res?

Sabeu? Tenc novetats sobre el disc de Carumbau. Només els hi falten quatre arranjaments per enfornar-lo! Ja en tenc ganes de sentir sa jota de sa picor

Tornant a la ballada de Música Nostra a Petra, tanta sort que poguérem gaudir d'una llarga i entretengutda bulla, sense gaires picats però ben bona.

Fins aviat!

Ah! ja estam enfornant la propera entrevista... a qui serà?

del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Comentaris

 

ramellet

ramellet | 11/06/2010, 22:43

Som en "ramellet" maldament me nomc Toni, em fa gràcia que m'haguis batejat així. He de dir que aquest dia, que vaig cantar amb na Miquela ha estat uns dels dies més feliços de sa meva vida. Sa cançó des ramellet ha marcat sa meva vida, de manera que si mai l'hagués sentida, crec que avui en dia no ballaria es ball de bot. És clar que influiren altres factors, però quan vaig sentir es ramellet, em va captivar de tal manera que em va fer sentir es ball de bot més proper. És sa meva cançó preferida. Gràcies per haver penjat es video al teu article.
salut i enohrabona per aquest blog.

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Subscripció: RSS 0.90 · RSS 1.0 · RSS 2.0 · Atom · Comentaris recents
Powered by LifeType - Design by BalearWeb