Inici · Arxiu · Àlbums · Enllaços · Contacte

Sobre la mostra de ball del dia de les Illes

(General)

mado-llucia, 07 Març, 2010

En Potti ens deixa una bona crítica sobre la mostra i ballada de dia 1 de març.

Aquí teniu l'enllaç.

del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Comentaris

 

Mostra el dia de Les Illes Balears.

Maria | 08/03/2010, 08:37

La mostra del dia 1 de març horabaixa va esser llarga i repetitiva. La gent que mirava se'n va cansar i la que esperava per ballar també . Si haguessin programat només mostra no hi hauria hagut cap problema, però el programa deia mostra i ballada. Els balladors entenem que hi haurà poca mostra i molta ballada i el grup que balla ho enten a l'inrevés. Respecte a si s'han de fer mostres o no. Hi ha molt per parlar.Una mostra sempre serà un ball encorsetat, predeterminat i que cent vegades serà igual. Un ball obert és vida i sentiment, i mai ballaràs les peces igual, ni d'un dia per l'altre. El que per mi no té sentit és fer les dues coses seguides el mateix dia, ja que les comparacions són odioses i només provoquen rebuig i intransigència. Crec que ha arribat el moment de possar les coses cada una al seu lloc i deixa les mostres ben enfora de les ballades. No tenen res a veure. Tan és així que hi ha poquíssims balladrors que facin les dues coses. Jo particularment ja no hi vaig anar a veure "l'escola" perquè em temia el que va passar: molta mostra i poc ball. Els balladors hem de tenir un sentit més critit i saber on anam a ballar i que hi podem trobar. Saber si el grup que toca és de mostra o de ballada. Trob que la gent escolta poc la música i s'interesa poc pel grup que sona, la seva història i quin tipus de musica fa. Ara bé , ja me conform en que la gent balli, si coneix el grup o no ja és demanar massa. M'ha quedat un poc massa seriós, ja ho val!

 

Re: Sobre la mostra de ball del dia de les Illes

Víctor | 08/03/2010, 09:09

Molt d'acord amb tot el que ha dit na Maria. Jo també trob que el format Mostra+Ballada no du enlloc per fets lògics: si tu saps ballar, i hi vas perquè tens ganes de ballar, t'has de menjar una hora de veure ballar als altres i no ballar "per respecte"... No és aguantador, i a jo -personalment- me fan ganes de no anar-hi per això i pel que connota, perquè en el subconscient allò té un valor d'elit, primer ballen els del cadafal i després ja hi haurà temps per al poble.

Fris, com bé diu na Maria, que es posin les coses al seu lloc. Una mostra no és més que un espectacle de dansa que emula el ball mallorquí d'un moment determinat de la nostra història. No és res pus. I aquest espectacle pot estar molt bé, igual que ho pot estar qualsevol obra de teatre ambientada en l'edat mitjana, per exemple... El problema és quan s'ofereix el mateix espectacle de forma continuada. Per què? Quin sentit té?

Crec que resultaria totalment absurd que ara, de sobte, a totes les agrupacions teatrals de Mallorca els passàs pel cap representar "Terra Baixa". Però no per una temporada, no: durant dècades fos així. Qualque innocent encara pensa que, després de 20 anys, qualcú seguiria anant a veure la mateixa obra? Idò es veu que els dirigents de les agrupacions de ball que fan mostres estan convençuts que sí, perquè al cap i a la fi és així com he descrit que actuen.

 

la mostra de ball del di de les balears

Macarena | 27/03/2010, 16:17

pues hubierais venido a la hora que empezaba la ballada, porque el grupo de musica i danses de mallorca tenia que actuar... Oseaaa.... :S

 

Re: Sobre la mostra de ball del dia de les Illes

risto | 14/04/2010, 01:34

crec que el que no era bo era el grup! ja que pens que es el mes odiat de dins mallorca! Diguent que son els millors, amb mes estil, que van mes igualats i tenen una sevillana que fa rialles el mirar-la! ningu te l'escola te collons a dir-ho? pero totom sap de qui parl!

 

mostra de ball de les illes balears

Macarena | 27/04/2010, 15:29

Perdona qee te diga pero yo soy bailarina de ese grupo, & almenos que yo sepa somo sadorados & no nos creemos los mejores, solo que tenemos mas nivel porqee aprendemos bailes antiguos... & ademas es una de las mas prestigiosas & si tuu crees eso.. pues taragate tus cosas porqee el grupo estuvo genial & a mi me encnta saber que nosotros sabemos mas que los demas, pero no porque se bailar mas si no porque yo puedo ir enseñando a bailar a los otros grupos

 

Re: Sobre la mostra de ball del dia de les Illes

Colflori | 28/04/2010, 17:24

Perdona Macarena però qualsevol ballador que hagi estat ensenyat pot ensenyar a ballar amb una mica de paciència. Llavors no diguis que vos no vos creis els millors quan el teu millor argument és "olo que tenemos mas nivel porqee aprendemos bailes antiguos..." i les altres agrupacions que fan? Ballen tecno-boleros? rap-jotes? Això de l'antiguitat dels balls... crec que la llengua és més antiga i encara no l'has apresa. I no, no en sabeu més que els demés grups, ja que a cada poble es conserven les seves tradicions o balls, idò com així no ballau "cul enrera" com els murers? O perquè comprau teles valencianes per fer les faldes? Perquè llueixen més veritat? Perquè vinclau tant l'esquena i estirau tant els braços? Per què antigament ho feien així? El que menys entenc és el que ja ens comenta en Risto. Idò d'aquesta de qui parlam ha guanyat premis d'elegància en el ball... Queda en evidència el nivell de coneixement del ball de bot o simplement de les seves arrels que té el jurat que li va atorgar aquest premi. Al igual que el Mundials... una cultura no pot competir amb una altra. Per fer shows hi ha altres professionals.

 

Sobre la mostra de ball del dia de les Illes

Macarena | 02/05/2010, 19:25

Si si si...

 

Re: Sobre la mostra de ball del dia de les Illes

colflori | 05/05/2010, 14:07

Em fascinen els teus arguments Macarena.

 

aclaracio

madame pionor | 07/05/2010, 23:46

Moi, je suis de la Françe i he vist toutes les performances de l'Escola desde que visc a Majorque i estic encantadiiiiiiiiiiiiissima de haver connu un group tan bo; quan veig aquells llongos, aquella vitesse de voltes i la finura de les dances me donen ganes de comencer a danser avec eux....
je crois que tot el que dieun Maria, Victor, colflori i Risto no es més que enveja i m'agradaria les voir danser perque surement sou d'aquells que no en teniu ni putaine idea.

 

Re: Sobre la mostra de ball del dia de les Illes

Colflori | 08/05/2010, 14:25

fa trenta anys que ball i quasi tots anant a les ballades, crec que qualque idea dec tenir. També he ballat a hotels i he fet mostres i sé que és fer shows, i fer espectacles no és com el ball obert la cultura popular de Mallorca.

 

Sobre la mostra de ball del dia de les Illes

macarena | 08/05/2010, 19:54

moltes gràcies Madame pionor. jo faig 5 anys que ball i he fet mes actucions qee anys qee tenc & moltiisiimes mostress

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Subscripció: RSS 0.90 · RSS 1.0 · RSS 2.0 · Atom · Comentaris recents
Powered by LifeType - Design by BalearWeb