Inici · Arxiu · Àlbums · Enllaços · Contacte

Sant Bernat l'apaga

(Cultura popular)

mado-llucia, 21 Agost, 2009

No sé si serà cert o no, perquè avui vespre ha tornat a fer una calor que no era sofridora! Ahir varen acabar les festes de Sant Bernat a la Real, unes festes com cada any molt sentides, en què la cultura popular no ha mancat en cap moment.

Combats de gloses, xeremiers, conferències, castellers, cerimònies religioses i música: des dels ritmes populars de l'illa fins als contemporanis. Res no ha mancat i, com cada any, no ha decebut gens l'aposta pel ball de bot: cinc grups repartits en dos vespres de ballada que es fan notar, i molt, en un estiu en què podem trobar ballades gairebé cada dia.

Com vàrem comentar al blog, dimecres ja començava fort amb 3 grups (i quins grups!): Es Revetlers, Herbes Dolces i Carumbau. Al replà de devora el monestir no hi cabia més gent, era fins i tot incòmode per a posar-se a ballar (i això que és gros) però alhora feia posar els pèls de punta veure-ho. El més destacable, per ventura, és que quasi tota la gent era de Palma. Fa goig veure com una cosa tan nostra com el ball de bot és capaç de mostrar la seua vessant popular d'una manera tan esplendorosa entre la gent de ciutat, un lloc on les tradicions i la participació del poble en la festa han quedat sovint ferides pels temps i la massificació.

Els grups varen sonar de meravella, tots. Des dels Revetlers, que ens varen dur el gust de llevant; passant per Herbes Dolces, que no perden el seu estil tan particular i donen a conèixer les cançons del seu darrer disc; i fins a Carumbau, que com na Madò Llúcia ja avançava l'altre dia, tenen peces noves i compten amb la incorporació d'un percussionista. Aquests darrers tot i que varen tocar molt tard -potser el punt més negatiu de la ballada de dimecres, encara que ells no en tenien cap culpa, pobrets-, varen donar el millor de si i ens varen fer riure ben molt. Tot i que estàvem més amples, la Real encara era ple de balladors. Sens dubte Carumbau s'ha anat guanyant a poc a poc un bon espai entre els grups de ball de bot contemporani; sempre amb ritme, qualitat i bon gust.

Ahir dijous sí que vàrem estar més amples a la Real; molts de bessons devien estar ben carregats (dos dies seguits de ballada a vegades és com a massa). Balladors de Lluc -que eren un bon caramull damunt s'escenari- i Tramudança varen sonar la mar de bé i ens varen fer ballar fins a la mitjanit, quan va tocar la traca de final de festes.

L'oloreta a alfabeguera quedarà encara uns dies per ca nostra i fins a l'any qui ve, que si Déu vol ens tornarem a veure per Sant Bernat a la Real.

del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Comentaris

 

Re: Sant Bernat l'apaga

madò Llúcia | 21/08/2009, 16:18

Quin reporter més bo que m'he cercat... hehe. Què, a que t'agradaren Carumbau? Sonen genial!

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Subscripció: RSS 0.90 · RSS 1.0 · RSS 2.0 · Atom · Comentaris recents
Powered by LifeType - Design by BalearWeb