Inici · Arxiu · Àlbums · Enllaços · Contacte

El Fòrum de Madò Llúcia

(General)

mado-llucia, 28 Setembre, 2008

El Fòrum de Madò Llúcia

 Benvinguts al fòrum sobre la nostra cultura popular

Aquest fòrum és creat per debatre, comentar, donar opinió sobre els múltiples temes de conversa que es donen a les trobades, ballades i altres saraus. Sabem tots que hi ha moltes opinions respecte als diferents “submóns” de la cultura popular tant del ball, colles de xeremiers, geganters, dimonis, etc. Tots en sabem del que ens agrada, però hem d'acceptar que hi ha diverses fonts d'informació ja que de la cultura popular, la transmissió oral, fa que s'hagin conservat unes idees o altres depenent de la zona, el folklorista que ho hagi investigat, etc.

Per aprendre més sobre el que ens duu bojos i ens uneix com a poble viu he creat aquest fòrum. Aquí, només registrant-vos, podreu comentar, crear nous temes de debat que vos interessin, sempre i quan tots ens respectem i hagi un mínim de convivència i tolerància.

 

del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Comentaris

 

Re: El Fòrum de Madò Llúcia

Toni | 28/09/2008, 12:19

Madò, enhorabona per la creació d'aquest forum, així i ja d'una vegada no hi haurà més dispersió a l'hora de parlar de les diferentes branques de la nostra cultura popular.

Esper que aquest fòrum tengui un futur molt bo... allà ens veurem!

 

Cobricel cadafal

Sebastià | 07/10/2008, 00:19

Carta adressada al Sr. Grosske, per intentar solucionar el problema del fret i la pluja als musics i a sobretot a les vous.

Sebastià

Il•lm. Senyor Eberhard Grosske Fiol
Segon Tinent de Batlessa
Regidor de l’Àrea de Govern de Benestar Social, Participació i Cultura
Ajuntament de Palma

Ciutat.-

Primer d’Octubre de 2008

Benvolgut Senyor:

Ref. Ball de Bot a sa plaça
Arriba la tardor i tot seguit l’hivern, i ens trobem amb el problema de sempre: la pluja tan esperada irromp a les nostres ballades el moment més inoportú, i a més a més ho fa poc temps. Les persones ben aviat troben refugi per resguardar-se’n, d’ella, però el cadafal, ple de instruments i fils que porten electricitat, no poden moure-se’n i una vegada banyats es tornen perillosos i és molt difícil començar. Tristament la majoria de vegades s’han de retirar, tot i que no hi plogui més i tots els participants, músics i balladors, de prop o d’enfora, han de tornar a ca seva sense sonar i sense ballar.

Però això podria tenir un senzilla solució. He observat que el cadafal permet engalzar a dins uns tubs menys gruixats i, amb la mateixa imaginació que tenen el gitanos per muntar la seva parada al mercat, posar un cobricel (que també tapi la part de darrere, pel fred) i tingui els músics i els seus instruments a cobert en cas de pluja. Fins i tot a l’estiu podrien servir també per aplacar aquell sol que torra es cul a ses llebres.

Segur que pres als pobles prendrien nota de Ciutat i els grups musicals estarien encantats de la millora i no dir dels balladors que segur que moltes vegades aguantaríem la barrumbada així com podríem.

Gràcies anticipades per la seva consideració.

PD.- Le faig a saber el meu Link de videos:
es.youtube.com/user/sebastiaballa

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Subscripció: RSS 0.90 · RSS 1.0 · RSS 2.0 · Atom · Comentaris recents
Powered by LifeType - Design by BalearWeb