Inici · Arxiu · Àlbums · Enllaços · Contacte

La lluna plena il·luminava Puigpunyent

(General)

mado-llucia, 18 Agost, 2008

A nit hi havia molts de balladors que no estan avesats a veure tantes muntanyes juntes.

Primerament el grup d'aires des Pla de Marratxí ens va fer una mostra dels seus balls muntats. Tot seguit el grup Abeniara pujà al cadafal. Els dansaires quasi no teníem espai per ballar, però poc a poc les cadires, després d'insistir diverses vegades, es van retirar una mica. Vaig gaudir molt a nit amb les cançons del grup felanitxer, sobretot a ses Boleres que ja els enyorava (Javi, veus com és fàcil engrescar a sa gent?), per jo haguessin pogut sonar una bona estona més. El Bolero d'un record m'encanta, malgrat la lletra sigui una mica trista ja que parla de la pèrdua d'una persona estimada, el trop molt maco per ballar. Sonaren la seva polka, d'aturada no sembla tan ràpida com ballant donant voltes i marejant-te, només uns balladors s'atreviren a seguir-la, hauré d'aprendre a ballar-la com ells.

El grup d'aires sollerics sonà fins ben passada la mitja nit. Semblaven una mica desanimats al principi, però llavors s'engrescaren i ens feren botar de valent a les poques cametes que quedaven ja ben cansades. Era lògic que molta gent partís i no seguís a la plaça, es va fer ben tard en bon diumenge. Sonen peces clàssiques, però dels grups que sonen només cançons tradicionals aquest és un dels que més m'agrada, trob molt bona la combinació que fan amb les veus cantants, encara hi sonin molts instruments de corda. Ara, cal destacar la importància del flautista, que davant tants sonadors de pua fa molt respecte a les melodies. Bé, és l'opinió d'una aficionada.

Respecte als balladors de a nit voldria dir que m'agrada trobar-me amb gent nova però a vegades em preocupa no trobar ningú de ciutat a una ballada. I perquè deu ser? Després de reflexionar una bona estona analitzant la situació d'ahir podem dir que hi havia dos rotlos ben clars: el de na Dolors i el grup dels felanitxers, també altres balladors que anaven fent rotlos petits o ficant-se a un rotlo o s'altre. No és la primera vegada que em dirien que ball molt complicat... precisament jo, no es de les que ho complic més a plaça. Ho reconec, em vaig cansar de manar i no es que em desagradi, no obstant no hi havia la gent que normalment mana, però tampoc crec que aquest gent s'hagi d'agafar per costum, altre gent també pot manar a un rotlo però els hi falta una empenta. També trop que la gent se'm queda mirant amb cara de dir: que fa aquesta!. Però llavors ningú s'atreveix a dir-me es què... no mossec eh?

Bé, com sempre vos dic, és una visió molt personal de ses ballades. M'agradaria que comentàssiu més per saber què en pensau, o fins i tot acordar el que es podria millorar, però això ja sou vosaltres que vos heu d'animar a escriure. I per Consell, com degué anar?

Aquesta setmana són ses festes de La Real, malauradament enyorarem molt al nostre estimat Toni Roig, si més no hi ha molts de grups per botar! I a veure si veig per allà als Martorell que sembla que s'han amagat davall una pedra!

Fins aviat estimats lectors!

del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Subscripció: RSS 0.90 · RSS 1.0 · RSS 2.0 · Atom · Comentaris recents
Powered by LifeType - Design by BalearWeb