Inici · Arxiu · Àlbums · Enllaços · Contacte

Abeniara a Bunyola

(General)

mado-llucia, 15 Juny, 2008

A nit vaig reviscolar després de dos dies de passar del llit a Son Dureta i de Son Dureta al llit. Va ser mel. Una nit esperada que va sortir redona.

En arribar a Bunyola encara feien les proves de so. Vaig aprofitar per pasturar per aquells carrerons de muntanya tan macos que feia devers 15 anys que no visitava.

Sortiren els gegants a plaça i començà la festa. Els més petitons de l'escola de ball del poble ens va mostrar com ballaven de bé es copeo de muntanya i altres cançons. En acabar sa petita mostra, el grup que sonava, on hi cantava la gran Sebastiana de Son Roca, va sonar un parell de peces més com a ball obert.

Mentre el grup d'Abeniara es preparava dalt el cadafal, els geganters, ens oferiren una projecció amb imatges d'alguns dels moments de les seves sortides durant aquest primer any de vida dels gegants, els quals no vaig aclarir que nomien.

Amb Abeniara al cadafal fent-nos botar a la plaça, acabarem sent pocs balladors. Molta gent va quedar a Marratxí amb Balladors de Lluc i Aires del pla de Marratxí, altres degueren partir a Sineu o a Consell. Érem pocs, però ballarem ben amples i gaudint de la plaça. Així mateix vaig ballar amb llucmajorers, gent de Palmanyola, ciutadans i felanitxers. Ja van dues Balangueres que Abeniara les fa sortir redones! Serà que son bons? Per cert, per quan el disc? A plaça mentre balles no et dona temps fitxar-te en les diferents veus dels instruments. T'arribes a aprendre les cançons, però a mí també m'agrada escoltar-les i adonar-me'n de cada detall que hi ha posat el compositor de la peça, o dels nous arranjaments de les peces populars.

No, no em vaig enfadar gens perquè no sonassin sa bulla, ni molt manco, si tenia els pevets fets pols! Però m'heu d'entendre, no sabeu la quantitat de mascles joves i curros que hi havia per triar i per vendre! Per favor! Això no passa a cada ballada! Que entre sonadors i balladors no sabia cap a on mirar, per l'amor de Déu! I ses femelles del grup també feien una bona planta eh?

Crec que vaig triar bé anant a Bunyola, sé que a n'és Pont d'Inca també va anar molt bé, però...allà vaig conèixer tant a sonadors com balladors que semblen ser molt bona gent.

___________________________

Sa pròxima? Si pot ser divendres amb Xaloc i dissabte amb els Revetlers.

Sabeu que si voleu més informació sobre ses ballades hi ha dues agendes magnífiques.

Agenda de ballades i altres saraus

Agenda de ball de bot - Mallorca

 

I ja s'acosta Sant Joan!!!

I torna al Parc de la Mar,

ja vos podeu apropar

tots els de fora Ciutat!!!

 (Ho sé, encara n'he de aprendre de glosar...)


del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Comentaris

 

Re: Abeniara a Bunyola

Toni | 16/06/2008, 13:25

Ei, Madò Llúcia, moltes gracies per les paraules que ens dediques, ja ho saps estas totalment convidada a les ballades que fem arreu de Mallorca, i es pròxim pic que venguis a veure'ns te dedicarem sa pastera (bulla).

Moltes gràcies per la feina que fas.

 

Re: Abeniara a Bunyola

xisco | 17/06/2008, 20:47

Mallorca gaudeix els fins de cursos de les escoles de ball de bot d'arreu de l'illa, i ens ho fan tant saber, que t'agraderia esser per tot, així mateix, tenim aquest lloc per fer saber com ha anat. jo vaig anar en es pont d'inca, era una plaça amagada amb arbres, vaig dur sa nina, i tot d'una se va fer madona de sa senalla on na neus dur sa percussió.
tb hi havia llucmajorers, ciutadans i marratxiners, i gaudirem igual com gaudireu per bunyola, i en els de sineu, consell, i per palma que hi sonava herbes dolces, mira tu quantes...

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Subscripció: RSS 0.90 · RSS 1.0 · RSS 2.0 · Atom · Comentaris recents
Powered by LifeType - Design by BalearWeb