Inici · Arxiu · Àlbums · Enllaços · Contacte

Macro diada de l'OCB!

(General)

mado-llucia, 18 Maig, 2008

Sé que no tenc mà d'escriptora i dubto que vos sàpiga transmetre el que vaig gaudir ahir de la Diada de l'OCB. L'any passat no la record tan bona, per ventura es que no hi estava tan ficada, però el que vaig gaudir a nit... semblava com una cita perfecta! Feta per jo. Vos contaré el que vaig veure.


A les 17h vaig passar per la Plaça Espanya on es preparaven els caparrots, gegants i sonadors pel cercavila. Vaig anar cap a la plaça major, on hi sonaven la Miranda Jazz Quartet i hi havia una carpa on hi regalaven gorres i camisetes (amb tallatge per triar i tot!). Seguirem en davant i trobarem taulells de diferents associacions que ens mostraven la feina que fan durant tot l'any. A la plaça de Cort hi havia la trobada d'escoles mallorquines, on vaig trobar alguns dels meus alumnes. Ja feia mitja hora que hauria d'haver començat la festa infantil amb Cucorba però tot es va endarrerir una mica. De fet, quan arribarem, ja ansioses a la plaça de Santa Eularia, na Miquelina Lladó ens va dir que feia estona que esperaven i no sabien a quina hora començarien. - Són coses del directe; dirien a la televisió. Una diada com la de a nit mou una organització molt grossa i no és fàcil, però la OCB ja té experiència com per poder-ho fer millor, que no dic que estiguessin mal organitzats, eh? Sinó que es pot millorar. Com verem que en Xurí i en Marià encara no pujaven al cadafal, arribarem a la plaça de Montision on hi havia un espai de lectura en veu alta. Els al·lots que ho prepararen tenien molta voluntat però vaig trobar que s'ho podrien haver preparat una micona més. Tot d'una tornarem a Santa Eularia sentir el combat de glosat. Aquest, se'ns dubte, va ser defensant la llengua catalana i la nostra cultura, talment com ho va recordar durant tota la ballada na Miquela.


La ballada va anar mel. M'esperava molta més gent sincerament. Música Nostra mou molta gent que no ve sempre a les ballades. Estarem una mica estrets però es va poder ballar. El que encara no entenc és com els organitzadors de les ballades encara no saben a on es pot fer una ballada o no. No és que ens posem tiquismiquis! Però provau de ballar a una plaça amb pendent i a una sense, els vostres garrons notaran la diferència. El trespol allà és bo, però hi ha pendent i hi ha moltes pasteres que ens lleven lloc. Bé, gaudirem del ball. Vaig estar contenta de veure en Toniet, que em va dir d'anar després a Santa Margalida que hi havia els aires vileros i Abeniara, em va saber un greu! Tenc moltes ganes d'escoltar Abeniara, però el concert d'Obrint pas estirava moltíssim. No sé com s'ho fan, però les bullangueres de Música Nostra sempre són espectaculars. He de destacar l'èxit que va tenir na Carme quan va sortir en mig, devers 5 homes sortirem a barallar-se per ella! Jo vaig sortir un parell de vegades també, fins i tot amb el meu mestre de mateixes, en Bielet.


Avui Música Nostra sona a la fira de Porreres però després d'aquest cap de setmana tan mogut ara toca estudiar que s'apropen els exàmens!


La festa no va acabar aquí. En haver acabat la ballada, anàrem a Cort a veure l'acte central, que començà més tard del previst. Pujaren a cantar la Balanguera, els gegants partiren de la plaça i pujà al cadafal el grup més esperat: Obrint Pas! Mai, però mai havia botat tant a un concert!!! I això que estava esbraonada de la ballada de divendres! Va ser genial! Trop que va ser un punt bastant encertat per part de l'Obra. Als pets, ja els hem sentit altres vegades, a més seran a l'Acampallengua. La plaça era ben plena de gom a gom i tothom botava! Joves i no tan joves seguia el ritme de reagge i ska d'aquests valencians! Van estar mitja hora dient que acabaven i no volien baixar del cadafal, estaven a gust fent-nos ballar i compartint la seva cultura, germana de la nostra.

obrint pas
 

Més tard Anegats va acabar de lluir la festa. Les seves cançons tant conegudes pel públic ens feren cantar i ballar encara que ja cansats de suar amb el grup anterior. Els enyorava la veritat.

Anegats

Pensava que començant el concert tan prest, acabaria prest, més que res pels veïns, però així mateix va durar un poc més de tres horetes, les quals ens deixaren morts de gana, i tothom partí a sopar. Vaig sentir que L'OCB repartia coca mentre sonaven Anegats. Més tard, sortir a fer una cervesa pel centre (pel Loryen, Pinzell, Valhalla, Ca n'Àngel...) era impossible. Tot estava ple. Ja havia acabat sa corda, i a jeure que vaig anar.


I la setmana que ve ACAMPALLENGUA!!!! (ja puc espavilar i inflar-me a estudiar entre setmana...)


Vos record que el taller de Ball de bot serà molt interessant...


del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Comentaris

 

Retratar a Madò Llúcia

pep torro | 18/05/2008, 12:05

I jo que hi vaig anar per retratar a Madò Llúcia ballant, no vaig veure ballar ningú.
Es que vaig haver de partir a les 19h. cap a casa.

 

Re: Macro diada de l'OCB!

mado-llucia | 18/05/2008, 13:02

I ara jo tenc curiositat de saber qui és aquest retratador de ciutat. Almanco deixa'm el teu correu als comentaris :P

 

Taula rodona de blocaires

Josomid | 18/05/2008, 13:32

Madò Llúcia, Hola te vull avisar que el proper dissabte 24 de maig tanca les seves portes l'exposició Identitat Digital, que es troba al Centre de Cultura Sa Nostra de Palma.

L'exposició està oberta de dilluns a dissabte de les 11 a les 21 hores, i diàriament es fan visites guiades i tallers de videocast i podcast, si vos interessa fer-ne un no dubteu en contactar-me.
A més, dijous 22 a les 19,30 hores tindrà lloc una taula rodona sobre la identitat blocaire, a càrrec d'Antonio Fernández Coca, Climent Picornell i Antoni Roig. T'hi esperam.

Per altra banda, te vull recordar que encara estàs a temps de participar en el concurs del projecte: si contestes l'enquestqa, si et crees un perfil en el catàleg d'identitats digitals de les Illes Balears i si recomanes l'exposició a un amic, tindràs tres punts per al sorteig de 15 IPODs. Anima-t'hi!!

T'agrairé que difonguis aquesta informació entre els teu entorn, per tal que puguin conèixer el projecte i participar en el concurs.

+ info: http.//www.identitatdigital.net i http://josomid.balearweb.net/

 

correu-e

pep torro | 18/05/2008, 13:36

A la pàgina web, abaix a la dreta, surt un correu-e.

Igual et tenc retratada en algun fotograma. Tenc unes fotos de una ballada que es fer a Cort, al homenatge que es fer a Toni Roig, "no en's fareu callar".
Si aquest dia vares ballar, igual et tenc capturada en algun fotograma.

 
Subscripció: RSS 0.90 · RSS 1.0 · RSS 2.0 · Atom · Comentaris recents
Powered by LifeType - Design by BalearWeb