Inici · Arxiu · Àlbums · Enllaços · Contacte

Una visió personal de la Revetla 2008

(General)

mado-llucia, 20 Gener, 2008

Bé, ara em toca descriure com va anar a nit a la revetlla. Com que de madò Llúcia només n'hi ha una i no vaig tenir reporters enviats a les altres places només vos podré comentar on vaig passar quasi tot el vespre.

Vaig arribar a l'actuació dels castellers, un dels castells va ser molt inestable i els menuts acabaren caient, però la resta de pilars ( perdonau-me si no ús les paraules que toquen però es que no n'entenc gaire del món casteller) sortiren molt bé. Em van agradar molt dos pilars que s'aixecaren un devora l'altre no gaire alts però va ser perquè les aixenetes eren molt menudeues i va ser molt graciós. També el que aixecaren des de baix va ser molt espectacular.


El picat de glosat fou mel. L'apassionat per aquest món de la cultura popular, en Felip Munar, va presentar l'acte fent una presentació que no acabava mai, però els que ja coneixem aquest bon home, es que realment, ho viu. Em va sorprendre el jovenet que no devia passar dels 12 anys que glosava molt bé, ja ho varen dir ja que en ser gran serà un gran glosador, de moment, la glosa té un futur. La batlesa i el president del parlament van assistir a l'acte escoltant ben atents a les gloses, però no s'atreviren a contestar-ne cap, i mirau que n'hi digueren de grosses.


Començà l'actuació al cadafal principal. No vaig ser l'única, pels comentaris que vaig sentir, que una hora de tonades i ximbombada arriba a fer-se monòton. De fet vaig aprofitar per anar a veure Obrint Pas per anar encalentint les cames ja que allà aturats feia molt de fred.


En tornar la ximbombada acabava i tot seguit començà Música Nostra. Teníem la plaça més gran de ciutat per poder ballar... i no hi cabíem!!! Com pot ser això? De veritat, proposo uns cartells explicatius com fan a San Joan a Ciutadella. Un exemple:

 

En vers de posar: No vos apropeu als cavalls.

Hauria de ser:

No vos apropeu als balladors: Peguen coses!

A mi no m'agrada pegar coses mentre ball i rebre'n, bé, ni a ningú, està clar. No importa rebre insults del públic que no es vol apartar quan el fers sense voler perquè està plantat allà en mig i d'allà no el mouran. Realment, la gent no està avesada a anar a veure ballar. A una pista de ball de saló el públic és damunt el balladors? Al contrari, els hi deixen espai. Tant agrada el ball de bot que el públic quan veia qualque rotlo l'en revoltava i s'apropava més per veure-ho de ben aprop sense deixar espai als balladors? Sincerament, jo no vaig a ballar per molestar als altres i no poder gaudir. Pens que com jo, molts balladors van a ballar per deixar de banda la vida diaria i desfogar-se quedant-se ben a ple. El ball de bot es balla amb força i si entre els balladors no te n'adones i et fers amb el del costat et fas mal, perquè es veritat que es va amb molta força a una jota o un bolero ràpid. Estic contenta d'haver pogut ballar a la plaça major, però no teníem lloc, vaig arribar a gaudir es clar! però entre que estàvem a les fosques i anar alerta pegar coses... Bé, l'any que ve anirà millor. Ara, nosaltres que ens queixàvem de què només hi havia un grup, es veu que ens sentiren, perquè vaja panxada de ballar ens vam pegar! Vaig quedar esclatada.


La bullanguera mereix un apartat. Com és que tots aquests balladors joves no van a totes les ballades? Per favor! Veniu a més ballades! Vaja bullanguera moguda! Record la darrera a l'homenatge a Toni Roig que només en sortirem quatre! I a aquesta no et deixaven ni fer un punt!! Em va agradar moltíssim. Es barallaven eh? M'agafaren entre dos i no sabia quin ballador triar! Ai, que vaig riure! Sobretot, molt de jovent! que és el que fa falta al ball de bot.

 

Música nostra va acabar la seva actuació i començà el Noticier del Regne de Mallorques. Em va agradar la música i els gran músics que sonaven dalt el cadafal, però trop que un concert així es per estar asseguts i no a la fresca, que a aquelles hores en feia molta.

 

La meva revetlla no va acabar aquí, per això avui estic escanyada. Però...

avui macro correfoooooooooc!!! Ja heu preparat la roba vella?

 

 

del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Comentaris

 

sant sebastià

F.Laura | 21/01/2008, 14:49

Ja tens raó. Tenguent sa plaça mes gran de palma no hi cabiem, inclus sa gent que mirava s'enfadava si els trepitjaves fora voler o els hi deies que perfavor es fessin a rera.
Hi havia molts balladors, inclus gent que no ve mai a ses ballades i nomes acudeixen akest dia.
Sa bulla va ser lo millor, encara que acabassim plens de cops. No podies ni fer un punt, era sortir i ja tenies 3 persones a damunt tu.
A pesar de tot aixo, i que sa ballada es va fer curta ens ho varem passa molt be, a que si Marga???? jejeje.
A veure si l'any que ve ens posen sa mateixa plaça i amb qualque grup mes.
Res, mos veim a sa pròxima ballada, i sino per Barcelona es pròxim cap de setmana.

 

Re: Una visió personal de la Revetla 2008

Sílvia | 22/01/2008, 12:28

És ben vera que no hi havia lloc, i mira que és una de les plaçes més grosses!
Me vaig agobiar molt perquè les persones que miraven estaven damunt els balladors..... és increible!
I Música Nostra va sonar molt bé, mem si l'any que ve posen més grups!

 

SA REVETLA

xisco | 23/01/2008, 17:02

Música Nostra va sabre respondre al que volia la quantitat de balladors que hi havia a sa plaça major, enguant, fins i tot des termes de llevant , calonge, petra, alcudia, quasi tot mallorca representava la plaça major dissabte de sa revetla-.. perque tant lis donava el canvi de repertori de 4 grups a només 1, és música nostra... i degué tenir un color d'alegria... quan veïa que la gent havia vengut aposta per rebentar-se maldament fos un sol grup... i aixi va ser. un suggeriment per la batlesa, que els grups de recital són més propis d'un teatre, d'un auditori, o qualsevol lloc que estigui resguardat del fred... crec que en los premis ciutat de palma tb hagués estat tant ideal com na maria del mar bonet... per posar un exemple... bé esper que l¡'any que vé se millori sa manifestació més nostra de lo que es una ballada, dins sa revetla de sant sebastià 2009. que no és una simple ballada de cap de setmana... és un punt de trobada com diu la janer, de la cultura sense cap tipus d'acreditació per rebentarnos de gust... és més valuós el sentit familiar que tenim a una ballada, que ballar perque te paguin comsi fessis feina.. NOOOO!!!, que sa batlesa se mentalitzi que som el que som, i nomes li deman que mos assessiï la sed,.. rebentarnos a ballar i refrescarnos amb aigua... ara me vé una fantasia... amb es ball.. seria mel ballar mentres les mangueres del camions d'aigo, te tirassin aigua per refrescarte al 15 d'agost per exemple...
ei au que ja dic dois.. fins sa pròxima

 

ja hi ha les fotos penjades

laura | 25/01/2008, 09:37

n'hi havia tantes, que n'he hagut de fer una selecció.
http://laura.balearweb.net/album/3211

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Subscripció: RSS 0.90 · RSS 1.0 · RSS 2.0 · Atom · Comentaris recents
Powered by LifeType - Design by BalearWeb