Inici · Arxiu · Àlbums · Enllaços · Contacte

Bon dia balladors i balladores

(Ballades)

mado-llucia, 03 Setembre, 2007

Com ha anat aquest cap de setmana? He dubtat de si posar o no aquest article, es ve que l'any passat n'hi publicava més i per això mateix enguany m'he aturat una mica. Pens que em repeteixo. Els que sempre anam a ses ballades sabem com són, no hi sol haver moltes novetats.

Aquest primer cap de setmana de setembre he anat a Llorito a la fira des Secar i unes bones figues menjarem! Llavors ballarem ben bé, amples, i amb bon trispol. Ai que varem riure amb els Jaumes! Molts balladors trobarem que va ser curt, però jo ja tenia ses cames ben cansades. Férem, així mateix, més de mitja nit. 

Ahir cap vespre vaig esser a ses voltes on varem poder escoltar Al-mayurqa, dues hores pegant bots ja em costa aguantar-les, sa vellura no perdona. A més sonaren a un ritme accelerat tota l'estona, pareixia que tenien pressa. Però la resta va anar bé, encara que el trispol de ses voltes et deixa els pevets escaldats i ses cames fent figa. Quan m'he despert encara semblava que ballava! 

I el proper cap de setmana, més!

Fins aviat!

Madò Llúcia 

del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Comentaris

 

sempre igual!

laura | 03/09/2007, 07:25

"Els que sempre anam a ses ballades sabem com són, no hi sol haver moltes novetats." Trob que és greu això. Trob que els sonadors s'haurien d'esforçar per fer que cada ballada fos diferent. Com? No ho sé. Jo no som sonador.

 

Sempre igual

Víctor | 03/09/2007, 09:15

Jo també compartesc una mica això del "sempre igual", encara que no culp gaire als sonadors: potser l'única culpa que en tenen és sonar molt sovint o fer sempre un repertori parescut, però a part d'això crec que "compleixen".

Precisament, una de les coses que més em cansen són les peces tradicionals, i és una llàstima perquè molts clàssics són gairebé "insuperables". Per posar un exemple... L'Amo de Son Carabassa és una cançó bellíssima, però és que és el típic fandango que sona TOTHOM -o gairebé-, i això fa que l'acabis avorrint. Però vaja, si feim un balanç, en l'actualitat sonen moltes més peces de creació que fa vint anys, el que passa és que també balla més gent i, clar, exigim més.

Altres idees... doncs no sé, explotar potser més els mesclats de ritmes, Xaloc té una cançó (Mesclat, se diu, precisament) mig jota i mig bolero, jo encara no l'he ballada mai en directe però pentura l'han feta... Per ventura la jota fandanguera mos farà feliços una temporada ara que fa un temps que sona :P després ja haurem de demanar es bolero fandanguer xD

 

sempre igual?

Madò-llucia | 07/09/2007, 14:09

Que siguin sempre igual no és dolent tampoc. Simplement no hi ha una novetat tan grossa com per comentar. Serà que no reiem... eh Jaume?

 

sempre igual?

jotarrina | 17/09/2007, 18:24

Això de canvis de ritme m'agrada.
L'altre dia a una ballada d'Abeniara varen sonar una peça que començava amb fandango i acabava amb jota, la veritat vaig trobar el canvi de ritme bastant alegre i divertit.

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Subscripció: RSS 0.90 · RSS 1.0 · RSS 2.0 · Atom · Comentaris recents
Powered by LifeType - Design by BalearWeb