Inici · Arxiu · Àlbums · Enllaços · Contacte

9a Fira Mediterranea de Manresa

(Cultura popular)

mado-llucia, 08 Novembre, 2006

D'espectacles d'arrel tradicional. 

http://holaiquetal.balearweb.net/ --> Un enllaç a un article d'un company "blockaire".

http://www.tradifiramanresa.com/ I aquí la web oficial de la fira de Manresa.

del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Comentaris

 

Una altra informació d'interès

laura | 09/11/2006, 08:48

Avui, dijous 9 de novembre, a les 7 i mitja de bona lluna, conferència de Felip Munar a la Llonja del magnífic àngel, amb el títol "La màgia i el misteri de les festes antigues". Jo no hi puc anar. Anau-hi i descobriu-ne tot aquest món per transmetre'l a les generacions futures...

 

més informacions d'interès...

laura | 10/11/2006, 07:31

Avui, divendres 10 de novembre, recital dels Grollers de Santa Maria, a les vuit i mitja del vespre, a la Llonja. Jo, encara que ja he perdut el compte de les vegades que els he vists actuar, hi pens anar. I vosaltres?

 

Curiositat de l'exposició de la Llonja

laura | 10/11/2006, 17:14

Felip Munar: "Un cardenal mallorquí, Antoni Cerdà, l'any 1448 va enviar a una germana seva anomenada Úrsula, religiosa del convent de Santa Margalida -que ocupava el solar actual de l'Hospital Militar-, una Santa Faç; quan s'exposà al culte a l'esmentat convent va despertar una singular devoció i molta de gent baixava fins a Palma el Diumenge de Rams per adorar-la. Així, com que hi acudia tanta gent, es començaren a muntar petites tendes, amb joguines, llepolies i entreteniments per als infants. Any rere any es va anar engrandint i la gent -i sobretot els infants- esperaven la Fira del Ram per poder compartir una diada festiva, mentre els majors visitaven la Santa Faç."

 

Un altre text de l'esmentada exposició

laura | 10/11/2006, 17:17

Xesca Ensenyat: "En Joan Mas va pegar un crit en la nostra llengua, va pronunciar un parell de paraules que ara no farien el mateix efectè perquè n'hi hauria més de la mitat que dirien jozú mi arma que no me entero, va pegar aquest crit i tothom el va entendre i no hi va haver ningú que no comparegués a banyar-se d'aquesta mar salada com la tinta que escriu la història dels pobles que demà han de viure un interminable episodi de felicitat."

 

Reportatge al BRISAS d'avui dissabte 11 de novembre

laura | 11/11/2006, 08:33

Sarau Alcudienc presenta la indumentària tradicional mallorquina del segle XVIII i primera meitat del segle XIX

 

Reportatge al suplement PRESÈNCIA del DIARI DE BALEARS d'avui diumenge 12 de novembre

laura | 12/11/2006, 09:49

A finals del 1931, l'Institut Gràfic Oliva de Vilanova, una de les impremtes catalanes més prestigioses de la primera meitat del segle XX, va publicar l'àlbum de gran format COSTUMS DE CATALUNYA, amb vint il·lustracions de Josep Ribot i Calpe (Barcelona 1888-1974) i els respectius comentaris d'erudits i estudiosos d'aquella època...És un bon moment per redescobrir l'extensa obra de Ribot, que malgrat ser un destacat dibuixant, pintor i il·lustrador, comparable a contemporanis seus com ara Joan Junceda, Lola Anglada, Josep Obiols i Joan d'Ivori, no ha estat mai prou reconegut ni divulgat. Aquest desconeixement és degut, segurament, al fet que Ribot, tot i el seu gran talent, va decantar-se sobretot pels temes tradicionals i populars, allunyats de les avantguardes artístiqes de la seva època... El 1913 guanya un important premi que consisteix en una borsa de viatge per anar a París, però ell decideix invertir els diners viatjant per Catalunnya i les Balears, documentant-se i fent dibuixos de la gent, els costums i els paisatges...

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Subscripció: RSS 0.90 · RSS 1.0 · RSS 2.0 · Atom · Comentaris recents
Powered by LifeType - Design by BalearWeb