Inici · Arxiu · Àlbums · Enllaços · Contacte

C. dels Reis Catòlics

(Ballades)

mado-llucia, 25 Agost, 2006

Com és això, que l’escenari era més gros que el lloc que teníem per ballar? Vos ho explicau? Idò sí, però gràcies a Déu, com que hi havia més ballades érem pocs balladors, però ens varem bastar i el lloc així va ser suficient. El públic, com sempre, per molt que els diguéssim que es retirassin no ens feien cas.

Els dos grups sonaren molt bé, encara que pel fet d'estar tan a prop de l'escenari se sentia molt fort. El grup de Tralai va acabar amb el seu cercle .... (mai sé com es diu). Ah! I Na Cirereta va venir a ballar!! Tothom fent-li una festassa per ballar un bolero que no va saber seguir gaire bé. Li hauria pegat cocetes... però tampoc, pobreta, no som tan dolenta.

Demà a Consell.

I la gent que ha anat a fora vil·la, què ens contau?

del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Comentaris

 

Reis católics

Biel Toni Mora Morey | 26/08/2006, 08:10

Be volier donar un poch sa meva opinio referent a sa ballada que se va fer. Es ver que es lloch per pore ballar era molt petit e que sa gent li varen demenar que sa retirássin e aixo que no varen fer gens de cas no es aixi per lo que jo vaig voure per que cuant ho varen demenar sa gent si sa va retirar e se va fer cap enderrera. Per un altre banda, es ve que na Catalina Cirer sa batlessa no va sebre segui molt bé es bolero, e aqui jo volie enar. Ara en lo que dire no vui ni aprop feri defensar sa batlessa, lo que si vui es com sempre defensar que ja ho faig a sa revista m´handit anes comunicats, es es nostro ball pages.Es bolero que se va balla comendave un homo lo cual no esta ben fet ja que es ball pages a Mallorca es matriarcal e los homons no poren comendar ni a un rotlo ni en pareia. E primerament es ball pages a Mallorca sa balla sempre en pareia no en rotlo e no llogicament dues dones juntes si al cas no hi guesin sufisients balladors si se fan rotlos pero domes se poren fer de 6 o be 4 persones e no de 10 ,20 30 ,40 ,50 o mes no esta ben fet. E nes bolero que se va balla se varen distorsionar un poch sas figures colquna d´ellas ni se varen acabar de completa sa feien a mitges. Se cert i segur que se fa amb molt bona voluntad e se fa en molt bon entendiment des ball , pero jo crech que son petites cosses que se tendrien que fer cumplir sas normas des ball pages per no perdre sa mes pure asensi de sa nostra sabi tradició. Grasis e fins un altre Madó Llúcia.
 

Reis católics

Biel Toni Mora Morey | 26/08/2006, 08:13

Perdone pero se ma olvidat de donerte es meu Em ail
 

Reis católics

Biel Toni Mora Morey | 26/08/2006, 08:15

Veig que no ha sortit biel_mm1966@hotmail.com bon dia
 

Re: C. dels Reis Catòlics

madò llúcia | 26/08/2006, 13:03

El teu comentari he vist que és el mateix que feres a la revista m'han dit. Bé, no pens com tu, si que és ve que els homes ara comanen molt als rotllos, no li veig el problema, el ball evoluciona, com les persones. Es cupa de les dones que deixem que comandin? no sé que dir-te. Jo si vull comandar un bolero ho dic i nigú se m'oposa. Sabem com es ballava antigament i no és com ara es balla a plaça. I segurament el que nosaltres coneixem com a antic a altres pobles o altres generacions tampoc és ballava així. Crec que no tenim la suficient documentació històrica com per jutjar. Que va millor ballar en rotllos petits? depén de l'espai i qui comandi.
 

Xaloc Música a Ariany

Javi | 28/08/2006, 17:06

Idò jo li vaig pegar també per Reis Catòlics, però abans d'acabar vaig partir cap Ariany per ballar amb Xaloc. Una llàstima no saber que na Cati seria per sa ballada de Palma, perque m'hauria agradat veure-la ballar al rotlo... i tant de bò l'hagués pogut comandar jo! L'hauria feta tornar boieta!!! :-P (Què soc de dolent quan vull!) Idò sa ballada d'Ariany va començar gairebé devers les dotze. Vaig veure acabar s'actuació de l'Escola de Palma, i tot i que no en soc cap fan, va estar bé... sempre està clar, alguns balladors i balladores més valdria que es dedicàssin al "zapateado". Però clar, com es diu, tot sembla que evolucioni, encara que no sigui a gust de tothom. Jo pens que l'evolució és bona, però sense perdre de vista els orígens de les tradicions. Sa qüestió és que la ballada de Xaloc no va defraudar, però va ser una mica curta (o pentura me va passar aviat a mi). Vaig trobar a faltar la Jota de Ferreries, el bolero de Castelló i alguna mateixa. Què li passa a Xaloc amb les mateixes, que li costa tanta pena sonar? Algú en sap qualque cosa? En definitiva, sa ballada va estar bé, però m'ho vaig passar millor a Reis Catòlics. M'imagin que perque hi havia menys gent (gràcies a déu, perque no hi hauriem cabut) i peque era el meu barri :-). Salut!
 

madò llúcia

madò llúcia | 28/08/2006, 17:39

Javi, m'has de dir a on vas a aprendre per ventura acab anant amb tu, ja que m'havien convençut d'anar a l'escola de Palma però tothom a qui li coment em possa traves... ja no sé que fer. Parlant de l'evolució del ball cada un té el seu estil però també estic d'acord que n'hi ha que exigeren massa. Mal fet ja feiem els de Palma aixecant tant els braços.
 

Evolució des ball...

Víctor | 28/08/2006, 19:56

Jo no comentaré res de ballades perquè aquest cap de setmana no n'hi he anat a cap, però volia donar sa meva opinió sobre això de s'evolució des ball... Bé, es meu punt de vista és completament oposat a es d'en Biel Toni: jo crec que es ball tradicional mallorquí, com qualsevol ball que vulgui ''sobreviure'' ha d'evolucionar i adaptar-se als temps que l'esperen, ni ara ballam com ballaven fa 50 anys, ni d'aquí 50 anys ballarem com ballam ara. Crec que és al mateix temps necessari i inevitable. Pens que comença a ser hora d'obrir-se i entendre que es nostre ball no pot quedar travat allà mateix fins que arribi la fi del món, i trob que convendria acabar amb tòpics sense dos dits de front que duim arrossegant, com que un rotlo no el pot comandar un home (quina cosa més absurda) o que un rotlo no pot ésser de més de 10 persones (si hi ha lloc a bastament, no hi veig cap motiu lògic), que dues dones no poden ballar juntes o dos homes junts.
 

el més necessari

madò llucia | 28/08/2006, 20:10

una altra cosa a aclarir sobre aquest tema: És Ball POPULAR, és a dir, del poble, sense el poble no hi ha ball.
Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Subscripció: RSS 0.90 · RSS 1.0 · RSS 2.0 · Atom · Comentaris recents
Powered by LifeType - Design by BalearWeb