Inici · Arxiu · Àlbums · Enllaços · Contacte

Entrevistam a Sebastià Juan

(Entrevistes)

mado-llucia, 29 Setembre, 2012

De Entrevistes

 

Avui vos present a en Sebastià Balla, per si encara queda qualcú que no el coneix.

 

 

Sebastià, crec que xer amb nom de molts de balladors, no tots, però sí molts, si t'agraesc sa feinada que fas d'entretenir-te a gravar-mos i penjar els vídeos de ses ballades. No crec ser s'única que al sent demà d'una ballada ja està esperant a veure els vídeos i fotos d'en Sebastià balla.
Mem conta'ns, com vares començar a ballar?

Som un ballador novell vaig començar a ballar el 2004, sa meva dona feia un any que ballava i jo estava cansat de mirar, lo primer que en va enganxar va ser la música i després vaig passar a s'acció i avui faig lo que puc.


Només per l'edat tens més experiència que jo. Com veus que ha evolucionat el món del ball de bot? Li veus un bon futur?

I tant. El ball mallorquí, es un ball nostre i mai desapareixerà. En temps de crisi, tenim les mateixes ballades que l'any passat, temporades dolentes hem passa tothom, però el ball de bot no morirà, jo diria que som es que més trull duim del folklore espanyol.


Els teus vídeos són esperats pels balladors i no balladors, t'has convertit en un element essencial a les places. Pens que per un futur i per a la conservació és molt important, ja mos agradaria veure per un “foradet des temps” com ballaven fa uns segles, per què per escrit no és el mateix. Com se't va ocórrer això d'enregistrar ses ballades?

El ball es moviment, no es pot plasmar amb una imatge ni a un escrit. El ball es vida, emoció, sentiment, alegria, expressió, sentiment i cura de moltes malalties, sobretot pensant a n'és que no hi podien anar, vaig acudir en que seria bo fer uns vídeos i unes fotos de cada ballada.


Creus que afavoriria la difusió de la cultura popular la professionalització audiovisual de les ballades? Per exemple que retransmetin per IB3 ballades importants com fa TV3 amb els concursos de castells catalans.

Cinc minuts de televisió son una eternitat, no crec que estiguin per la feina sinó com una resenya. De totes maneres es 3700 vídeos de sebastiaballa, de 2008 tenim 612.000 reproduccions de vídeo. D'un total de 3.700 vídeos, en lo que duim d'any han visionat: España: 140.000, Argentina: 4.000, Italia, França i Méxic: 3.000, cada un; EE.UU: 2.000, Alemania: 1.500, Brasil, Colombia, Anglaterra: 1.000 cada un; Axí mateix ens donam a coneixer.

Salut i ball per tothom.

 

Gràcies Tià per les teves paraules.


 

 

 

 

 

 

del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Comentaris

 

Re: Entrevistam a Sebastià Juan

Toni | 29/09/2012, 21:51

Gràciès Sebastià per dedicar el teu temps a seguir-nos per totes les places on anam tots els balladors de Mallorca a disfrutar del nostre ball popular,d'aqui, de Mallorca. Esper que ens puguis gravar per molts d'anys més!

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Subscripció: RSS 0.90 · RSS 1.0 · RSS 2.0 · Atom · Comentaris recents
Powered by LifeType - Design by BalearWeb