Inici · Arxiu · Àlbums · Enllaços · Contacte

Ballada a Ses Voltes i a Santa Ponça. (Setembre del 2012)

(Ballades), (Cultura popular)

mado-llucia, 05 Setembre, 2012


Com estau balladors i balladores? Encara teniu el bon gust de boca que mos van deixar a nit ses ballades?


Feia molta d'estona que no anava a dues de seguides. Varen anar mel. A Palma hi havia poca gent, supòs que per s'horari i pel gran pes que tenia sa ballada de Música Nostra. Com sempre sol passar, els horaris no es compliren i es va allargar més del que mos pensàvem. Primer ballarem amb el grup Tracalada que he de dir que no ens va animar gaire ja que les seves peces eren lentes, sobretot els boleros, i personalment trop que a nit els hi faltava una mica de “xispa”. Varem notar molt es canvi quan pujà al cadafal Carumbau, són més alegres i mos feren ballar ben espolsat. Crec que ja ho he dit un parell de vegades, i no me cans de dir-ho, trop que aquest grup es mereixen moltíssimes més actuacions. No em perdonaré mai haver partit a mitjan ballada! Poques vegades que sonen...

Varem arribar a Santa Ponça just per sa bulla de Balladors de Lluc. Tot seguit Música nostra pujar al cadafal per fer un encanteri i seduir-nos les orelles. Havia molts de balladors, però molts! Tot i així em va sorprendre que, malgrat estàvem una mica estrets al principi, varem poder ballar molt bé. Fins i tot sa bulla va ser tranquil·leta i això que sol ser una “batalla campal”. Grups com Música Nostra, que fa tants d'anys que sonen, que ens coneixen, saben com composar per a què quadrin tots els punts... fa que hi hagi una complicitat entre músics i balladors creant una ambient màgic. No vull menys prear als altres grups ni molt manco, sinó que per qualque motiu ells són el grup de referència de tots. La perfecció no existeix, però es veritat que no hi ha diferències entre balladors i sonadors, som un tot, com si estiguessin sonant just darrera noltros mentre ballam. O almanco jo tenc aquesta sensació.


Sabeu quin defecte tenim els balladors? Que no encalentim ni estiram... no ho veim com un esport i llavors estam fets pols. Si qualque voluntari s'ofereix per contar-mos com ho hem de fer per a no tenir els garrons tan carregats, serà molt ben rebut, més d'un ho agrairà.


Hem de fer tot el possible per a seguir tenint la mateixa quantitat, i qualitat, de ballades. Ara que hi ha una bona colla de balladors, noves generacions i que tant els va costat arribar fins a on estam, hem d'estimar el que més ens agrada tant com mai.


Vos deix, fins el proper article, amb la jota que acabaren la ballada. Que després de tot el que vàrem insistir, en varen fer un parellet més, no en teníem prou! La lletra és magnífica, fitxau-vos, això si els peus no vos fan partir a pegar quatre bots.

 

del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Subscripció: RSS 0.90 · RSS 1.0 · RSS 2.0 · Atom · Comentaris recents
Powered by LifeType - Design by BalearWeb